Kennisbank

Welkom bij deze online kennisbank over EDM-vonkverspanen. In deze kennisbank zult u meerdere benamingen voor EDM-vonkverspanen tegenkomen.  Draadvonken en zinkvonken vallen beiden onder de algemene noemer EDM-vonkverspanen. Vonkverspanen wordt ook wel vonkeroderen genoemd. En omdat het draadvonk- en zinkvonkproces computergestuurd (CNC) verloopt heet het ook wel CNC-vonkverspanen. 

Met deze kennisbank willen wij antwoorden geven op de meest gestelde – eenvoudige – vragen over ons vakgebied. Bent u helemaal ‘nieuw’ in dit gebied, dan heeft u beslist allerlei vragen. U vindt antwoorden op vragen als:

Er zijn legio vragen waarop nog eens legio antwoorden mogelijk zijn. Want geen enkel product is hetzelfde. Het doel waarvoor wij de halffabrikaten bewerken is ook altijd weer anders. Er bestaan dus geen ‘algemene aanvliegroutes’ en er zijn geen standaardproducten of standaardprocedures. 

Ieder product heeft zijn specifieke eisen. Afhankelijk van het einddoel, de metaalsoort, de dikte, de vorm wordt het bewerkingsprocedé bepaald. Het ene product kan uiteraard veeleisender zijn vanwege de complexiteit van vorm dan het andere. Dat neemt niet weg dat elk product uniek is; hoe veel of vaak wij deze ook moeten maken. 

Uiteraard kunnen wij via deze kennisbank niet alle vragen beantwoorden. De informatie heeft een algemeen karakter. Specifieke vragen kunt u natuurlijk ook altijd per mail stellen. Of u belt ons even.

Kijk gerust rond in deze kennisbank. Heeft u aanvullingen op onderwerpen, aarzel dan vooral niet om die met ons te delen. Wij zullen ze dan in de kennisbank opnemen. Want aan kennisdeling doen ‘wij van Nefratech EDM-Center’ meer dan graag mee!

 

Wat is een zinkvonkelektrode, zinkvonker, zinkvonken, zinkvonk, zinkvonktechniek Nefratech EDM-Center