Hoe kunnen we helpen?

Hoe werkt een draadvonkmachine?

Je bent hier:
Hoe werkt een draadvonkmachine draadvonken. Nefratech EDM Center
Hoe werkt een draadvonkmachine? Nefratech EDM Center

Draadvonkmachine: draadvonken is een vorm van metaalbewerking

Een draadvonkmachine is een computergestuurde machine (ook aangeduid met CNC). Met een draadvonker kunnen zeer dunne tot zeer hoge producten door middel van figuurzagen de gewenste vorm krijgen. Maar de nieuwste machines – zoals de Sodick ALC800GH draadvonker – kan zelfs een werkstuk met een hoogte van 800 mm en een gewicht van drie ton aan! Nefratech EDM-Center is een toonaangevend bedrijf in Nederland, België en Duitsland op het gebied van draadvonken, zinkvonken en vonkboren met ruim 25 jaar ervaring.

Via een dunne draad van messing vindt er vonkoverslag plaats, waardoor het materiaal nauwkeurig kan worden gesneden. De draad wordt tijdens de bewerking afgewikkeld, waardoor de draad constant vernieuwd wordt. Er wordt gebruikt gemaakt van twee elektrodes die onder spanning staan; het werkstuk of werkelektrode en de erodeerdraad of gereedschapselektrode. De draadvonker wordt vaak gebruikt om prototypes, machineonderdelen, matrijzen en mallen te ontwikkelen.

Nefratech EDM-Center heeft een uitgebreid machinepark van 2-assige draadvonkmachines tot 5-assig simultaan en een 8-assig voorbereide vonkerodeermachine.

Lees meer over ons machinepark.

Meer kennisbankartikelen:
Wat is draadvonken?
Wat zijn de voordelen van draadvonken?
Draadvonken bij Nefratech EDM Center

Inhoudsopgave