Zinkvonken: wij zijn dé zinkvonker van complexe vormen in één opspanning

Voor het zinkvonken van onder andere spuitgietmatrijzen, spiebanen, spline-vertandingen en andere complexe vormen bevat het machinepark van Nefratech EDM-Center ook een zinkvonkmachine: de 4-assige CNC-gestuurde SODIC AG40L zinkvonker. 

De ‘Nefratechers’ beheersen het zinkvonken tot in de vingertoppen. Het voordeel hiervan is de snelle doorlooptijd bij het vervaardigen van (ook complexe!) producten. Voor het maken van onder andere spuitgietmatrijzen wordt de zinkvonk techniek veel gebruikt. Vonkeroderen is ook productietechnisch en/of prijstechnisch interessant voor het maken van fijnmechanische delen.

Snelle levering in Nederland België Duitsland

Niet elke productieproces vraagt om een fulltime bemanning van de machines. Daardoor kunnen machines doordraaien in de tijd dat er niet fysiek wordt gewerkt.
De combinatie van de snelheid van het productieproces en – indien het proces en het product het toelaten – een minimale bezetting, realiseren aantrekkelijke tarieven.

Voordelen van zinkvonken

Eén van de grote voordelen van zinkvonken is bijvoorbeeld de realisatie van vierkante even en zelfs oneven hoeken of blinde gaten. Scherpe hoeken zijn geen uitdaging voor de zinkvonkmachine. Geharde materialen lenen zich bij uitstek deze vorm van vonkeroderen, in combinatie met de hierboven genoemde technische uitdagingen. Twijfelt u nog? Neem vraag dan zeker even om advies en neem vrijblijvend contact met ons op! 

Lees ook het artikel in onze kennisbank: ‘Hoe worden spuitgietmatrijzen gemaakt‘ of spuitgietmatrijzen / matrijzenbouw

Zinkvonken? Wij denken met u mee!

Een van de specialiteiten die Nefratech EDM-Center al jaren in huis heeft naast het draadvonken is het zinkvonken. Voordat een project van start gaat, zijn wij meer dan bereid om met u mee te denken. Onze kennis en kunde helpt bij het nemen van de juiste beslissing. Want wanneer kies je voor zinkvonken, bij welke producten of welk prijsverschil biedt zinkvonken t.o.v. andere productiemethoden en wat zijn – in het ander geval – de voordelen van draadvonken ten opzichte van zinkvonken? Wat zijn de voordelen van zinkvonken?

Omdat de opspanmiddelen bij het zinkeroderen uiterst flexibel zijn, kunnen er relatief eenvoudig meerdere kleine series of zelfs enkele producten onbemand worden gemaakt. Lees meer over de voordelen van zinkvonken of over de nauwkeurigheid en ruwheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer is zinkvonken interessant? Vraag om advies!

Binnen 24 uur ontvangt u een reactie! 

Table of Contents

Zinkvonken spuitgietmatrijzen, spuitgietmatrijs, Nefratech EDM-Center

Voordelen van zinkvonken

Het zinkvonkproces

Het werkstuk wordt met een elektrode verspaand. Voor een bepaalde precisie in een inkeping moeten meerdere elektrodes aangemaakt worden. De elektrode is in bijna iedere gewenste vorm machinaal te bewerken. Daarna wordt het product op de zinkvonkmachine in het werkstuk gevonkt. Voor het bewerken van vierkante gaten, blinde gaten en scherpe hoeken, in combinatie met gehard materiaal, is zinkeroderen de ideale oplossing.

Welke vormen bij zinkvonken?

De typische geometrie van onderdelen bestaat vaak een complexe 3D-vorm, vaak met kleine of oneven gevormde hoeken. Er worden ook verticale, orbitale, spiraalvormige, conische, roterende, spin- en indexerende bewerkingscycli gebruikt.

Ruwheid en nauwkeurigheid

De maximaal te bereiken tolerantie ligt op 0,005 mm en eindruwheid op maximaal 0,2 Ra. De haalbaarheid van deze toleranties hangt af van een aantal factoren:

  • Materiaalsoort.
  • Geometrie.
  • Afmeting.
Zinkvonken, zinkvonker, zinkvonkbedrijf, zinkvonkproduct, zinkvonkmachine, zinkvonk, Nefratech EDM Center Weert

Zinkvonkproducten

  • Vormholtes van spuitgietmatrijzen   
  • Spiebanen
  • Spline-vertandingen
  • En nog veel meer…
Zinkvonken, vonkeroderen, zinkvonker, zinkvonkbedrijf, zinkvonkproduct, zinkvonkmachine, zinkvonk, Nefratech EDM Center Weert
SODIC AG40L Zinkvonk machine Nefratech EDM Center Weert

Zinkvonkmachines

De zinkvonker uit ons het machinepark staan in een geklimatiseerde werkplaats. Onze productiehal biedt alle ruimte om te doen waar wij goed in zijn: innovatieve, hoogwaardige oplossingen leveren. En altijd even snel en secuur, ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Onze USP’s zijn de korte doorlooptijden, nauwkeurigheid en korte communicatielijnen.