Hoe kunnen we helpen?

Doel van reinheidseisen GRADE-2

Je bent hier:

Het doel van reinheidseisen GRADE-2 (ook GRADE-2 Cleanliness genoemd), is om een schoon product te vervaardigen dat voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaard van de opdrachtgever. 

Het doel van deze eisen is: onderdelen reinigen zodat deze voldoen aan GRADE-2 reinheidseisen voor vacuümtoepassing. GRADE-2 cleanliness is een materie waar veel bedrijven mee bezig zijn. Er zijn talloze eisen waaraan moet worden voldaan. Daarbij moeten er specifieke technieken worden gehanteerd. Het zijn dan ook enkel de bedrijven met een ASML-certificaat die deze service mogen aanbieden.

Doel van reinheidseisen GRADE-2: voldoen aan reinheidstandaarden

De ASML-voorwaarden zijn de richtlijn voor GRADE-2. Het reinigen van hightech-producten is een precisieproces. Alle handelingen dienen zeer voorzichtig en zorgvuldig te worden uitgevoerd. Hierdoor wordt schade voorkomen en een optimaal ‘schoon’ resultaat behaald. De voorwaarden voor GRADE-2 cleaning geven exact aan aan welke verschillende eisen van reinheid moet worden voldaan. Denk hierbij aan de reinigingsmiddelen en -vloeistoffen die moeten worden gebruikt. Of hoe het proces precies doorlopen moet worden. Het geeft ook aan hoe de eindresultaten getest moeten kunnen.
Nefratech EDM-Center gebruikt deze reinheidseisen standaard bij de dagelijkse inspectie van het machinepark.

Lees meer over GRADE2.

Reinheidseisen GRADE-2 Cleanliness Nefratech EDM-Center
Reinheidseisen GRADE-2 Cleanliness Nefratech EDM-Center

Inhoudsopgave