Hoe kunnen we helpen?

Wat is vlakslijpen?

Je bent hier:

Bij vlakslijpen wordt een vlak van het product geslepen. Er kan worden geslepen met de omtrek van een slijpschijf, waarbij het snijvlak recht over het product schuurt. Onder deze vorm van slijpen tellen we omtrekslijpen, kopslijpen en profielslijpen.

Vlakslijpen toepassing

Profielslijpen wordt toegepast voor het vervaardigen van planparallelle vlakken. Slijpen is echt werk voor een ervaren vakman die naast een ruime materiaalkennis veel ervaring heeft. Vlak- en rondslijpen zijn een vorm van verspaningstechniek of EDM proces waarbij materiaal van een werkstuk wordt afgenomen met gereedschap dat voorzien is van zeer veel snijkanten zonder vastgelegde vorm. Vlakslijpen past Nefratech EDM-center alleen toe in combinatie met draadvonken of zinkvonken

Lees ook: wat is rondslijpen?

Wat is vlakslijpen. Nefratech EDM-Center Weert
Wat is vlakslijpen. Nefratech EDM-Center Weert

Wat is vlakslijpen?

Wat is vlakslijpen. Nefratech EDM-Center Weert

Bij vlakslijpen wordt een vlak van het product geslepen. Er kan worden geslepen met de omtrek van een slijpschijf, waarbij het snijvlak recht over het product schuurt. Onder deze vorm van slijpen tellen we omtrekslijpen, kopslijpen en profielslijpen. Profielslijpen wordt toegepast voor het vervaardigen van planparallelle vlakken.

Inhoudsopgave