Metaal bewerken door middel van vonkverspanen

Metaal bewerken kan onder andere door middel van vonkverspanen. Bij vonkverspanen worden twee methodes onderscheiden: draadvonken of zinkvonken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van verschillende bewerkingstechnieken, want ook zagen, lassen, solderen, frezen, honen en leppen zijn hier vormen van. 

De twee vormen van metaal bewerken die Nefratech EDM-Center toepast, staan ook bekend als vonkverspaning, vonkerosie of draaderosie: samengevat als het EDM-procesHet vooropgestelde eindresultaat bepaalt welke vorm van metaal bewerken toegepast wordt. 

Door middel van vonkverspaning kunnen producten uit verschillende metaalsoorten worden bewerkt. Metaal bewerken door vonkverspanen realiseert een nauwkeurigheid van 0,005 mm. Met deze vorm van metaal bewerken kunnen losse onderdelen worden bewerkt of grootschalige constructies worden gemaakt. Lees ook: wat is voordeliger? vonken of frezen.

Hoge mate van nauwkeurigheid

Door de hoge mate van nauwkeurigheid behoren draad- en zinkvonken tot de  fijnmechanische metaalbewerking en kan er een perfect afgewerkt eindproduct worden gerealiseerd. Wij denken graag mee bij de ontwikkeling van een nieuw product. Dat kunnen individuele onderdelen zijn tot en met serieproducties. Wij voeren ook de eventuele nabewerkingen met uiterste precisie uit, zoals bij het nabewerken van spuitgietmatrijzen.  

Wij bieden full-service dienstverlening aan: van een brainstormsessie en passend advies voor de ontwikkeling van uw werkstuk, tot een uitgewerkt plan van aanpak en de realisatie van een optimaal eindresultaat. Bij ons komen concept en ontwikkeling maximaal samen!

Gespecialiseerd in metaal bewerken

Bij Nefratech EDM-Center zijn we gespecialiseerd in het bewerken van metaal . We hebben de apparatuur klaarstaan om ervoor te zorgen dat ook voor u perfecte bewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Neem eens contact op met ons metaalbewerkingsbedrijf u meer wilt weten over de mogelijkheden die we u te bieden hebben op het gebied van het bewerken van metaal dat stroomgeleidend is.

We hebben een zeer geavanceerd machinepark - bestaande uit verschillende draadvonkers en zinkvonkers - voor uw klaarstaan waarmee wij veel soorten metalen kunnen bewerken, mits deze stroom kunne geleiden!

Metaal bewerken door draadvonken?

Als u producten nodig heeft die tot in de kleinste details moeten worden bewerkt, dan raden we u aan om Nefratech EDM-Center voor metaalbewerking op maat contact op te nemen. Bij ons metaalbewerkingsbedrijf werken mensen met veel ervaring op dit gebied. 

Ons bedrijf bestaat inmiddels ruim 50+ jaar, in die jaren hebben we een grote kennis en expertise ontwikkeld. We hebben vele jaren ervaring met 5-assig simultaan draadvonken. Met de komst van de SODICK ALC800GH zijn de enige in Europa met een 8-assig voorbereide draadvonkmachines. We lopen hiermee ver voorop op de andere bedrijven op ons gebied. Bij ons is praktisch alles op het gebied van draadvonken mogelijk.

Nefratech EDM-Center zet de kennis en ervaring graag in om voor u een product te maken dat geheel voldoet aan uw eisen. U kunt via onze website snel een vrijblijvend advies en/of een offerte aanvragen. 

Lees ook het artikel: draadvonken geeft werktuigbouwkundige ingenieurs maximale ontwerpvrijheid of bekijk ook onze pagina draadvonken

Nefratech overtuigt ook ú!

"Heeft u een draadvonk- en/of zinkvonkbedrijf nodig? Wij staan erom bekend dat wij vanaf de eerste schets met u meedenken over de realisatie van verschillende concepten tot een compleet eindproduct. Zo kunt u die doorontwikkelen tot een perfect protoype. Hiermee besparen wij voor u kostbare tijd én kosten!"

Metaal bewerken met Nefratech EDM-Center
 • Stansmatrijzen
 • Opspanmallen
 • Spuitgietmatrijzen
 • Stansen / stansmessen
 • Spline-vertandingen
 • Tandwielen
 • 2,5D-vormmallen
 • Snijgereedschappen
 • Stempels
 • Onderdelen voor de medische industrie
 • Onderdelen voor de luchtvaart en ruimtevaart
 • Onderdelen voor defensie
 • Vormgereedschappen
 • Metalen componenten
 • Prototypes
 • Productie uit één stuk
 • CAM-schijven en rondingen
 • Meetapparatuur
 • Extrusiemallen
 • Volgbuig- en vormgereedschappen

Dienstverlening Nefratech EDM-Center

In eigen huis voeren wij de volgende werkzaamheden uit:   

Meer metaalbewerking:

Namens de opdrachtgever verzorgen wij de volgende diensten die extern plaatsvinden bij betrouwbare partners:

Veelgestelde vragen over metaal bewerken

Het bewerken van metaal omvat een breed scala aan processen waarbij metalen constructies worden gevormd, gesneden, gelast en afgewerkt om op maat gemaakte metalen onderdelen en producten te creëren. Dit kan variëren van het snijden van plaatstaal tot het smeden van zware metalen constructies ofwel het produceren van precisieonderdelen en/of het nabewerken van metaal in een later stadium door middel van draadvonken of zinkvonken. Een populaire keuze voor duurzame oplossingen is het gebruik van roestvrij staal vanwege zijn corrosiebestendigheid. Het bewerken van metaal vereist precisie en vakmanschap om hoogwaardige maatwerk-metaalproducten te produceren die voldoen aan specifieke ontwerpeisen.

Het tegen elkaar afwegen van de effectiviteit van draadvonken en zinkvonken in de metaalbranche kan een complexe taak zijn, aangezien beide methoden verschillende manieren van metaalbewerking vertegenwoordigen. De ontwikkeling van deze processen heeft plaatsgevonden samen met technologische vooruitgang en ze hebben elk hun eigen unieke voordelen en toepassingsgebieden. Draadvonken, bijvoorbeeld, blinkt uit in precisie en fijnere details, terwijl zinkvonken uitblinkt in het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal. Het afwegen van hun effectiviteit hangt af van factoren zoals het specifieke doel van de bewerking, de benodigde nauwkeurigheid en de kosten. Een grondige analyse van de projectvereisten en de beschikbare middelen is essentieel om de juiste keuze te maken tussen draadvonken en zinkvonken in de moderne metaalbewerkingsindustrie. Bij Nefratech EDM-Center bent u op het juiste adres: in onze werkplaats komt ontwikkeling samen met realisatie. Hiermee voorkomt u dat u dubbel werk uitvoert en dat u in een later stadium tegen fouten aanloopt. Wij gaan graag met u de uitdaging aan!