Hoe kunnen we helpen?

Draadvonken tot 3 ton

Je bent hier:

Draadvonken tot 3 ton. Geen probleem bij Nefratech EDM-Center!

Draadvonken tot 3 ton? Bij Nefratech EDM-Center raken wij niet gauw onder de indruk en gaan wij graag zo’n uitdaging aan. Dat geldt ook voor onze SODICK ALC800GH! Wij vervaardigen in Weert producten van geleidende metalen door middel van vonkeroderen (draadvonken en zinkvonken) van slechts enkele millimeters tot producten van 3.000 kg waarbij het ook op elke micrometer aankomt.

Deze scheepsschroef arriveerde in Weert en had een formidabele omvang en een imposant gewicht. De SODICK van Nefratech EDM-Center kan gelukkig een werkstukgrootte aan van 1.250 mm x 1.000 mm en heeft een bereik van 800 x 600 x 800 mm in hoogte. De tafelbelasting is maximaal van 3.000 kilo! En zowel qua maat als gewicht had deze grote jongen het hele pakket nodig.

Met een kraan werd het product in de draadvonkmachine geladen; een secuur proces want de schroef paste maar nét in de draadvonker. Na plaatsing bleken er aan alle kanten in de machine slechts millimeters ruimte tussen wanden en schroef te zitten. Tijdens het vonkerodeerproces moesten wij de deur van de machine open laten en zo vonken. Geen probleem natuurlijk! En de klant? Die was zeer tevreden over het resultaat.

Draadvonken tot 3 ton Nefratech EDM Center Weert
Draadvonken tot 3 ton Nefratech EDM Center Weert

Draadvonken tot 3 ton, werkstuk grootte 1250 mm x 1000 mm (en soms iets groter)

Het komt regelmatig voor dat bedrijven ons benaderen met de vraag of wij halffabricaten van een soortgelijk formaat en gewicht voor hen kunnen realiseren.

Waar wij ons bovenal mee onderscheiden is: meedenken. Het komt vaak voor dat wij als sparringpartner door fabrikanten al vanaf het ontwerpproces worden gevraagd om met hen mee te denken. Vaak voeren wij, voordat een definitieve productie plaatsvindt, al enkele try outs uit. Op basis van de resultaten beoordelen wij met samen met de opdrachtgever of het product aan de gestelde eisen voldoet. Daarnaast geven wij veel adviezen aangaande de volgorde van productie om zo kostbare productietijd tot een minimum te beperken, terwijl er maximaal resultaat wordt behaald.

Wat mogen wij voor u betekenen? Op onze pagina draadvonken leest u meer over ons EDM-center!
Weet u dat wij werkstukken ook volgens Grade-2 reinheidseisen produceren?

Inhoudsopgave