5-assig simultaan draadvonken: expertise in fijnmechanische productie

5-assig simultaan draadvonken betekent dat er een breed scala aan complexe vormen uit geleidende metalen in één opspanning bewerkt kunnen worden door een draadvonkmachine. In ons machinepark treft u zo’n draadvonker aan. Met een 5-assige simultaan werkende draadvonkmachine kunnen contouren gesneden worden, waarvan het bovencontour een andere geometrie heeft als het ondercontour. 

Bespaar tijd en kosten met 5-assig simultaan vonken

Als nieuwe vlakken van een werkstuk in één opspanning bewerkt kunnen worden, dan scheelt dat enorm veel aan insteltijd van de draadvonker aan de machine. Heeft u een product dat aan meerdere zijden door vonkverspaning bewerkt moet worden? Schakel dan bij voorkeur een EDM-center in dat door klanten gewaardeerd wordt dankzij een jarenlange ervaring op het gebied van 5-assig vonkeroderen. Bij voorkeur een innovatief bedrijf voor vonkverspanen zoals Nefratech EDM Center. Hier wordt al meer dan 30 jaar hard gewerkt op het gebied van vonkeroderen zoals draadvonkenzinkvonken en vonkboren

Al 30+ jaar vakkundig draaderoderen

Nefratech EDM-Center is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het vakgebied van 5-assig simultaan draadvonken naast zinkvonken. Onze specialiteit is onder andere het 5-assig simultaan draadvonken naast draadvonken van werkstukken tot 3 ton! Met 5-assig simultaan vonken hebben als een van de eerste in Nederland ervaring opgedaan. Daardoor hebben wij deze vonkende uitdaging geheel onder de knie. Recent hebben ons zelfs al gestort op het 8-assig voorbereid draadvonken. Wij lopen hiermee ver voorop op andere bedrijven in ons vakgebied! –

Meer weten over 5 assig simultaan draadvonken?

Als u meer wilt weten over ons bedrijf en de mogelijkheden die we bieden, dan raden wij u aan om vooral contact met ons op te nemen. We kunnen u dan in een persoonlijk gesprek meer vertellen over de taken die wij voor u kunnen uitvoeren. Zo kunt u er bijvoorbeeld op rekenen dat wij u tijdens het gehele proces ondersteunen. Dit begint al bij het ontwerp, maar gaat daarna door tot en met de afwerking van een product. Wij bieden u altijd een geheel vrijblijvende offerte aan! 

Weet u dat wij ook kunnen voldoen aan uw Grade-2 reinheidseisen?

Nefratech overtuigt ook ú!

"Heeft u een draadvonk- en/of zinkvonkbedrijf nodig? Wij staan erom bekend dat wij vanaf de ontwikkelingsfase al meteen met u meedenken. Hiermee besparen wij voor u kostbare tijd én kosten!"

Over Nefratech EDM-Center

Als EDM-Center blijft Nefratech EDM-Center nieuwsgierig naar de nieuwste technieken van het CNC vonkverspanen. En wij willen vooroplopen! Sinds 2000 produceren wij al 5-assige werkstukken uit metaal door middel van draadvonken en sinds 2019 kunnen wij zelfs werkstukken tot drie ton hanteren! 

Machinepark Nefratech EDM-Center

De capaciteiten van het machinepark willen wij optimaal uitdagen!
Alle ‘Nefratechers’ samen beschikken over enorm veel vakkennis en ervaring. Dus zet hen gerust voor een uitdaging die het uiterste van hun kennis vraagt. Zij lossen het voor u op! Bekijk wie er in het team zitten en leer hen kennen.

Nefratech EDM-Center produceert:

 • Stansmatrijzen
 • Opspanmallen
 • Spuitgietmatrijzen
 • Stansen / stansmessen
 • Spline-vertandingen
 • Tandwielen
 • 2,5D-vormmallen
 • Snijgereedschappen
 • Stempels
 • Onderdelen voor de medische industrie
 • Onderdelen voor de luchtvaart en ruimtevaart
 • Onderdelen voor defensie
 • Vormgereedschappen
 • Metalen componenten
 • Prototypes
 • Productie uit één stuk
 • CAM-schijven en rondingen
 • Meetapparatuur
 • Extrusiemallen
 • Volgbuig- en vormgereedschappen

Dienstverlening Nefratech EDM-Center

In eigen huis voeren wij de volgende werkzaamheden uit:   

Extra bewerkingen nodig?

Namens opdrachtgevers verzorgen wij – in alleen in combinatie met opdrachten voor vonkverspaning – ook de volgende diensten:

Deze vinden extern plaats bij betrouwbare partners.

Onze specialiteit? 5 assig simultaan draadvonken!

Bij Nefratech EDM Center hebben we veel kennis op het gebied van draaderoderen ofwel draadvonken. Het is een techniek waarbij een grote mate van bewerkingsprecisie nodig is bij de productie van vaak complexe vormen uit geleidende metalen. Draaderoderen is een EDM-proces en een vorm van metaalbewerking die vooral ingezet wordt voor fijnmechanische bewerkingen. Wat de voordelen van draadvonken zijn leest u in dit artikel. Het is in elk geval een procedé waarbij een grote vrijheid van vormgeving mogelijk is. Dit komt onder andere dankzij de geringe snijbreedte. Daarnaast hebben wij een team van professionele medewerkers die veel ervaring hebben met het werken met verschillende vonkerodeermachines. Deze vonkverspaanders behoren tot de meest geavanceerde vonkmachines die er momenteel te vinden zijn. Onder andere doordat wij hiervoor zelf innovaties voor initiëren. Bekijk vooral eens onze draadvonker voor 5-assig simultaan draadvonken!

5-assig simultaan draadvonken, draaderoderen, metaalbewerking, metaaltechniek, 2,5D draadvonken, Nefratech EDM Center Weert
Voor 5-assig simultaan draadvonken is Nefratech EDM-Center uw partner