Spuitgietmatrijs bewerken? Dan is nauwkeurigheid een vereiste!

Een spuitgietmatrijs bewerken (of vormmal bewerken) is een uiterst nauwkeurig proces. Ze worden namelijk gebruikt om uniforme onderdelen te produceren, door vloeibare kunststof in een mal te spuiten. Hiervoor is een matrijs nodig met een holle gietvorm: een spuitgietmatrijs. De vormholte van elke spuitgietmatrijs moet uniform zijn om hoogwaardige kwaliteitsproducten te produceren!

Een spuitgietmatrijs kan gemaakt worden van kunststof of van een stroomgeleidend metaal.
Nefratech EDM-Center produceert zelf geen matrijzen, maar wij zijn er voor de absolute ‘finishing touch’ van uw product! Door middel van vonkerosie kunnen wij de vormholtes alleen metalen spuitgietmatrijzen bewerken en dus geen kunststof spuitgietmatrijzen. Door middel van draadvonken en zinkvonken zetten wij de laatste stappen om zo elke matrijs te perfectioneren! 

De perfecte nawerking van elke spuitgietmatrijs

Nefratech EDM-Center zorgt voor de perfecte ‘finishing touch’ bij de nabewerking van hoogstaande spuitgietmatrijzen die zijn gemaakt van een stroomgeleidend metaal. 

Een metalen spuitgietmatrijs bewerken is een secuur proces. Het kan best lastig zijn om hiervoor de juiste partner te vinden die uw spuitgietmatrijs kan bewerken tegen een concurrerende prijs! 

Nefratech EDM Center houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het bewerken van metalen spuitgietmatrijzen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de expertise in huis om hoogwaardige spuitgietmatrijzen van uitmuntende kwaliteit te maken die geschikt zijn voor elke toepassing, ongeacht de complexiteit. Bovendien zijn onze prijzen onverslaanbaar!

Spuitgietmatrijzen bewerken? Ga voor maatwerk!

Een spuitgietmatrijs is een speciaal soort gereedschap. Met een spuitgietmatrijs kunnen onderdelen of zelfs een volledig product worden gemaakt van kunststof of metaal. Deze moeten allen steeds opnieuw dezelfde vorm hebben, want afwijkingen in het product zijn niet wenselijk! Voor elk gewenst product is een aparte matrijs nodig en dat vraagt om maatwerk. 

Breng uw spuitgietmatrijzen naar een hoger niveau met vonkeroderen

Onder hoge druk wordt er kunststof of metaal in de holte van de matrijs gespoten. De holte heeft de vorm van het product. Nadat het gegoten product is afgekoeld wordt deze uit de spuitgietmatrijs gehaald. Er zijn enkelvoudige en meervoudige spuitgietmatrijzen en een spuitgietmatrijs bestaat uit twee helften. Bij meervoudige spuitgietmatrijzen worden in dezelfde tijd méér producten gemaakt. Ook hier is het uitermate belangrijk dat elke spuitgietmatrijs een perfecte, uniforme vorm heeft. 

Zodra de matrijs bij Nefratech EDM-Center word aangeleverd zorgen wij voor de perfecte nabewerking zodat de matrijs dezelfde vorm tot op de millimeter nauwkeurig wordt bewerkt door middel van vonkeroderen

Wij kunnen alleen metalen spuitgietmatrijzen bewerken van stroomgeleidend metaal (dus géén kunststof producten). Wij produceren zelf geen spuitgietmatrijzen en/of ontwerpen deze: wij bewerken het matrijzen van geleidend metaal na.   

Lees meer over draadvonken of zinkvonken.

De kracht en voordelen van verspanen van spuitgietmatrijzen door draadvonken

Draadvonken is een gespecialiseerde vorm van vonkverspanen waarbij elektrische ontladingen worden gebruikt om metaal te eroderen. Met draadvonk-technologie kunnen complexe spuitgietmatrijzen worden bewerkt, die anders onmogelijk te maken zouden zijn met traditionele methoden. Door middel van vonkverspaning – zoals draadvonken of zinkvonken – tillen wij elke spuitgietmatrijs naar een niveau van perfectie. Wij bewerken in korte tijd zeer complexe matrijzen! 

Kosten spuitgietmatrijs maken

Door gebruik te maken van draadvonken voor de bewerking van enkelvoudige  spuitgietmatrijzen en meervoudige spuitgietmatrijzen, kunnen organisaties de kosten van een spuitgietmatrijs maken beperken. Vonkeroderen realiseert een kostenbesparingen omdat er minder arbeidsuren nodig zijn om het product te maken. 

Wilt u dat wij met u meedenken? Dat vinden wij vanzelfsprekend!

Nefratech EDM-Center is een specialist als het gaat om de bewerking van spuitgietmatrijzen met draadvonkmachines. Wij staan erom bekend dat wij in elk traject met u meedenken.
Ons EDM-center kunnen de meest complexe vormen aan van elk gewenst product. De kosten van spuitgietbewerking met draadvonkmachines zijn een fractie van de kosten van traditionele bewerkingsmethoden en de voordelen van verspanen met draadvonkmachines zijn talrijk. Vonkverspanen is een van de meest populaire methoden voor het bewerken van matrijzen. Nefratech EDM-Center is de beste in deze sector.

Ontketen de vonk van innovatie met Nefratech EDM-Center!

Nefratech overtuigt ook ú!

Spuitgietmatrijs, , spuitgietmatrijzen, matrijzenbouw, Nefratech EDM Center Weert

Voordelen van vonktechniek voor bewerking van spuitgietmatrijzen

Eigenschappen van verspanen door middel van draadvonken of zinkvonken:

1. Complexe vormen mogelijk: met vonkverspanen kunnen zeer complexe vormen worden gemaakt, waardoor ingewikkelde ontwerpen kunnen worden gemaakt.

2. Hoge precisie: de modernste technologie van het high-tech machinepark van Nefratech EDM-Center (zoals de 8-assig voorbereide Sodick ALC800GH draadvonker) maakt uiterst nauwkeurige sneden van een fractie van een millimeter mogelijk. Dit resulteert in producten met een extreem hoog niveau van nauwkeurigheid en detail.

3. Geharde metalen: vonkeroderen is ook ideaal voor het bewerken van harde metalen, zoals gehard staal.

Meer voordelen van verspanen met draadvonkmachines:

1. Aan GRADE-2 reinheidseisen kan door Nefratech EDM-Center worden voldaan. Het proces van draadvonken laat zeer weinig resten achter op het productoppervlak dankzij de precieze snijtechniek; dit zorgt ervoor dat aan strenge reinheidseisen in het productieproces wordt voldaan.

2. Verhoogde efficiëntie en productiviteit: door zijn geavanceerde mogelijkheden biedt verspanen met draadvonkmachines een grotere snelheid en efficiëntie bij de productie van onderdelen in vergelijking met minder geavanceerde productietechnieken. Een verhoogde productiviteit vertaalt zich in tijdsbesparing, waardoor organisaties hun producten sneller op de markt kunnen brengen, terwijl ze tijdens het hele proces hoge normen voor kwaliteitscontrole handhaven.

Spuitgiet matrijzen van geleidend metaal en gehard staal

Draadvonken is een uitstekende keuze voor het bewerken van geleidende metalen, zoals koper en aluminium, en gehard staal. Dit maakt het een ideale oplossing voor de bewerking van spuitgietmatrijzen, omdat het ervoor zorgt dat de elke spuigietmatrijs precies en uiterst nauwkeurig wordt. Het proces vereist ook minder energie dan traditionele bewerkingsmethodes, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is.
Lees meer over matrijzenbouw.

Spuitgiet matrijs bewerken door middel van elektrische ontladingen

Bij vonkverspaning of vonkerosie worden elektrische ontladingen gebruikt om materiaal van het werkstuk – de spuitgietmatrijs – te verwijderen. Zo wordt het eindproduct steeds verder verfijnt en in de gewenste vorm gebracht. Dankzij vonkeroderen kunnen zeer nauwkeurigere spuitmatrijzen worden gerealiseerd. Lees ook: hoe worden spuitgietmatrijzen gemaakt?

"Heeft u een draadvonk- en/of zinkvonkbedrijf nodig? Wij staan erom bekend dat wij vanaf de ontwikkelingsfase al meteen met u meedenken. Hiermee besparen wij voor u kostbare tijd én kosten!"