Wat is vonkverspanen?

Je bent hier:

Vormen van vonkverspanen zijn draadvonken en zinkvonken.
Beide technieken worden gebruikt bij het verspanen van geleidende metalen. Bij deze technieken wordt door middel van vonkoverslag materiaal weggehaald. Hierdoor kunnen metalen in de juiste vorm worden gebracht.

Vonkverspaning bij Nefratech EDM-Center

Als u op zoek bent naar een technisch bedrijf voor vonkverspaning, neem dan contact op met Nefratech EDM-Center. Ons bedrijf is een van de toonaangevende techniekbedrijven op het gebied van vonkverspanen in Europa. Niet alleen hebben wij een uitgebreid machinepark, maar we zijn daarnaast ook altijd bezig met het ontwikkelen van innovaties. Zo blijven wij aan de top van de bedrijven staan uit ons vakgebied. Wilt u meer weten en de mogelijkheden die wij u bieden op het terrein van vonkverspaning? Dan raden we u aan om gewoon vrijblijvend contact met ons op te nemen voor een afspraak, of voor het stellen van vragen.

Meer over vonkverspaning


Als Nefratech EDM-Center vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden die wij in huis hebben. We presenteren ons machinepark en laten u weten hoe u bepaalde vormen in producten kunt realiseren. We staan u bij elke stap van terzijde, al vanaf het eerste ontwerp dat van een bepaald product wordt gemaakt. U kunt altijd contact met ons opnemen als u meer advies wenst. Ook voor een vergelijke prijsopgave kunt u bij ons terecht. Wij stellen deze dan voor u op en sturen hem geheel vrijblijvend toe. Heeft u advies nodig op het gebied van verspanen, dan kunt u ons altijd een afspraak maken. Wij denken heel graag met u bij uw uitdagingen! Nefratech EDM-Center staat er zelfs om bekend dat wij vanaf het begin van een project actief meedenken. Dit scheelt tijd en geld wat betreft de productie en zorgt ervoor dat het product precies wordt zoals het was voorzien.

Verspanen bij Nefratech EDM-Center

Verspaning is een speciale vonktechniek waarbij een stroomgeleidend metaal wordt bewerkt en van vorm wordt veranderd. De massa van dit materiaal neemt af en de oorspronkelijke vorm verandert. Bij het bewerken wordt het materiaal verwijderd en ontstaan er spanen of krullen. Met behulp van de techniek kunt u dan nog een grote mate van precisie bereiken. De bewerkingsnauwkeurigheid is hierbij zelfs tot op 0,005 mm. Dit is een perfecte manier om fijnmechanische metaalbewerking uit te voeren. We hebben bij Nefratech EDM-Center de vaklui en een gevarieerd machinepark ter beschikking om perfecte resultaten te behalen. Een van de voordelen van deze manier van bewerken is het feit dat er een grote vrijheid van vormgeving is.

Lees meer artikelen over verspanen en vonkverspaningstechnieken zoals draadvonken en zinkvonken in onze kennisbank.

Wat is vonkverspanen – vonkverspaning?

Wat is vonkverspanen? Nefratech ECM-Center

Beide technieken worden gebruikt bij het verspanen van geleidende metalen. Bij deze technieken wordt door middel van vonkoverslag materiaal weggehaald. Hierdoor kunnen metalen in de juiste vorm worden gebracht.

Wat is draadvonken?
Wat is zinkvonken?
Wat is vonkboren?

Wat is vonkverspanen? Nefratech ECM-Center
Wat is vonkverspanen? Nefratech ECM-Center

Vorige Welke materialen kun je vonkverspanen?
Volgende Vormen van vonkverspanen
Inhoudsopgave