Hoe kunnen we helpen?

Hoe worden spuitgietmatrijzen gemaakt?

Je bent hier:
Vonkeroderen_draadvonken_zinkvonken__vonktechniekNefratech-EDM_Center_Weert
Spuitgietmatrijzen, spuitgietmatrijs. Nefratech EDM Center Weert
Hoe worden spuitgietmatrijzen gemaakt?

Gemaakte spuitgietmatrijzen moeten worden nabewerkt

Heeft u spuitgietmatrijzen van geleidend metaal laten maken? Dan moeten deze in veel gevallen nog worden nabewerkt. Voor de nabewerking van een vormholte van een spuitgietmatrijs van stroomgeleidend metaal, wordt vonkeroderen toegepast. Voor het nauwkeurig bewerken van ingewikkelde matrijzen is vonkerosie – zoals draadvonken en zinkvonken – een ware uitkomst.

Spuitgieten is een verwerkingsmethode die wordt gebruikt bij de massaproductie van complexe vormen. Een spuitgietmatrijs is een soort mal (of vormmal) die een holle gietvorm heeft. Onder hoge druk wordt vloeibare kunststof of een metaal in een matrijs gespoten waardoor er grote aantallen producten geproduceerd kunnen met een uniforme afmeting en vorm.

Vloeibare kunststof of metaal vult de holten binnenin de matrijs. Het gewenste product dat vervolgens uit de mal komt, mag geen afwijkingen hebben. Helemaal niet als de spuitgietmatrijs bestemd is onderdelen te produceren. Daarom dienen vormholten van een spuitgietmatrijs zeer nauwkeurig bewerkt te worden. De meeste matrijzen worden in de praktijk van staal of een ander stroomgeleidend metaal gemaakt. En die kan Nefratech EDM-Center voor u bewerken!

Nefratech EDM-Center bewerkt metalen spuitgietmatrijzen tot 0,005 mm nauwkeurig

Een spuitgietmatrijs wordt door andere partijen geproduceerd dan Nefratech EDM-Center: wij zijn er om deze vervaardigde matrijzen (van geleidende, harde metalen) tot in de uiterste finesses na te bewerken. Wilt u een spuitgietmatrijs laten maken, dan kunnen wij u in contact brengen met gerenommeerde partners die enkelvoudige matrijzen en meervoudige matrijzen kunnen maken, waarna wij voor de nabewerking zorgen.

Nabewerking door middel van vonkerosie

Voor de nabewerking van een spuitgietmatrijs zijn draadvonken en zinkvonken uitermate interessant. Dat is wat Nefratech EDM-Center al meer dan 25 jaar succesvol doet. Met draad- en zinkvonken kunnen wij matrijzen tot op de macrometer nauwkeurig bewerken. Ook voor het maken van fijnmechanische onderdelen worden zinkvonken en draadvonken toegepast. Nefratech EDM-Center is als vonkerodeercentrum sinds 1998 actief; ook wat betreft de nabewerking van spuitgietmatrijzen! Lees meer over ons EDM-Center.

Heeft u spuitgietmatrijzen laten maken? Wij zijn bewerken elke matrijs tot op de millimeter na!

Voor het maken van vormmallen wordt een spuitgietmatrijs ingezet. Een spuitgietmatrijs is een hulpmiddel voor het produceren van weer andere producten; het is een stuk gereedschap dat de volledige structuur en precieze afmetingen van de eindproducten geeft: de vormmal. De afwerking van elke matrijs vraagt om accuratesse, want de producten die de matrijs produceert moeten elke keer tot op de millimeter uniform zijn. Daarvoor heeft u een bedrijf nodig dat matrijzen, tot in de fijnste details van slechts enkele macrometers, bewerkt.

Wat kost het nabewerken van spuitgietmatrijzen?

U leest meer over het bewerken van spuitgietmatrijzen op onze pagina spuitgietmatrijzen. Wilt u weten wat er nodig om een spuitgietmatrijs te maken en wat spuitgietmatrijzen kosten? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Lees ook: Wat is zinkvonken? of Wanneer kies je voor zinkvonken? of Wat is de snelheid van het zinkvonk proces?

Inhoudsopgave